» Smurftårta.


 
Vaniljbottnar med mjölkchokladfluff, glasscreme och citronsmörkräm.
 

 

» Kokossnitt.

Ni vet sådana där kolakakor som är såå goda? Tillsätt kokos och de når en helt ny nivå, haha, himmel vad goda dessa är! Mycket kokossmak och sådär härligt segknapriga, mums! Nästa omgång blir med rivet citronskal - har ni några fler idéer på smaksättning så tipsa gärna! :)
 

Recept
100 gr smör
1/2 dl kokos
1 dl brunt farinsocker
2 dl vetemjöl
2 msk sirap
1/2 tsk bikarbonat (funkar lika bra med bakpulver, men dubbla mängden)
 
Gör såhär
Blanda rumsvarmt smör med socker och sirap. Blanda ner kokos efter smak (jag hade ungefär en halv dl och de smakade ganska mycket kokos). Blanda  mjöl och bikarbonat i en skål och rör ner det i smörblandningen till en kladdig kakdeg. Forma till två längder och lägg på smord plåt. Platta ut och grädda i 175° i ungefär 15 minuter. Skär längderna i snitt, cirka 2 centimeter breda och låt svalna.

» Blöjtårta.

I helgen vankades det baby shower för en kär vän och givetvis skulle blivande mamsen få en blöjtårta. Ett enormt cellofanpaket innehållandes blöjor (massor av den varan..), nappar, badprodukter, små miniuggs, bitring, byxor, mössa och en gosekanin bars iväg till festligheterna och ställdes på presentbordet. Jag gjorde även en ätbar tårta (se här) till fikat och den verkade vara uppskattad :) Alltid lika roligt att göra tårtor, ätbara som icke ätbara, hihi.
 
 

» Baby shower.

 
Idag vankades det baby shower för en kär vän och jag tog på mig ansvaret för tårtan och det visade sig vara den roligaste tårtan hittills! Hoppas definitivt på att det blir fler bebismage-tårtor framöver! Vi gäster och den blivande mamsen åt och åt och åt, trots det så blev det en stoor bit tårta över. Men hellre för mycket än för lite i sådana här sammanhang tänker jag :)
 
Tårtan bestod av vaniljbottnar med hallongrädde och vit choklad-mousse samt citronsmörkräm. Mums!