» Peters äppelkaka.

Jisses, den här äppelkakan är verkligen en av mina absoluta favoriter! Den är oerhört lätt att slänga ihop, men framför allt är den så fantastiskt god så den förtjänar inget annat än en topplacering på kaklistan :) Det lustiga är att jag blir lika förvånad över hur god den är varje gång jag bakar den, haha.
 

Recept
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
1 äpple
Kanel
Pärlsocker
3-4 skivor hyvlat margarin

Gör såhär
Vispa ihop ägg, socker och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad springform (form med avtagbar kant).
Skala och skiva äpple och placera ut skivorna på smeten. Häll på kanel och pärlsocker och toppa med margarinskivorna. In i ugnen 30 minuter på 175 grader. Lätt som en plätt! :)
 
 

» Steg för steg: såhär fyller du en muffins.

Vi börjar med en grej som kanske är ganska basic för vissa men inte för andra - nämligen att fylla en muffins. Man kan ju lägga i en chokladbit, geléhallon, frukt eller bär innan gräddningen - you name it - men nu ville jag fylla med glasscreme och då tycker jag att det är lättast att göra såhär :)
 
1. Skär bort toppen på muffinsen för att få en jämn yta. Om du vill - spara delen du skär av och lägg sedan tillbaka den som ett lock :)
2. Gröp ur muffinsen. Jag gjorde det genom att skära en cirkel och sedan gräva ut mitten, men det fungerar säkert ännu bättre med en kärnhusutskärare. Alla sätt är bra - så länge man får ut mitten av muffinsen. (Tips! Får du mycket kaksmulor över, frys in dem och använd till cakepops!)
3. Lägg fyllningen i en sprits med en ganska tunn tyll och spritsa ner i hålet tills du kommer i nivå med kanten på muffinsen.
4. Här har jag spritsat en liten klick och därmed täckt hålet som blir. :) Hur mycket frosting man vill ha är helt en smaksak, här valde jag att spara på krutet då jag skulle greja vidare med sugarpaste och sockerpärlor.
 
 
Lycka till :)
 

» Ny kategori - steg för steg.

Pass opp - ny kategori i bloggen! Steg för steg är nykomling, och det innebär precis vad det låter som! Jag visar hur jag gör - och antingen väljer ni att göra som jag, eller så väljer ni att göra på ett helt annat sätt. :) Det är helt upp till var och en hur man gör, och gud vad jag har plockat småknep från olika håll sedan jag började med det här. Alltid bra med en liten tipsbank tänker jag, och senare idag kommer första tipset, håll utkik! :) 
 

» Cupcakes.

Idag blev det lite cupcakes-bak här hemma. Chokladmuffins med en släng av vanilj synes nedan. De är fyllda med glasscreme och täckta med sugarpaste. Det som är så fantastiskt med tårt- och bakkonst är att man njuter minst lika mycket med ögonen som med munnen. En (stor) bonus är att det är så vansinnigt roligt att vara kreativ. M U M S :)
 
 

» Blommiga cupcakes.

Hittade bilder på datorn som jag tänkte visa upp, dessa är från något av mina första cupcakes-bak. Frostingen blev något lös, men väääldigt god! Blir helt toksugen på att dra igång cupcakes-fabrik här hemma nu under kvällen, men får nog hålla fingrarna i styr tills morgondagen i alla fall :)
 
Mycket kul kan man hitta på när man dekorerar cupcakes, och varför inte göra små blomblad av minimarshmallows? Jag blev inspirerad av bilder jag hittade på nätet och satte igång ett litet bak, och tänk så fint det kan bli md enkla medel :)

 
Kladdkakemuffins med citronfrosting.

» Minitårta.

Såg att jag hade missat att visa en liten, liten mumsbit som jag gjorde samtidigt som den här. Ett litet sött paket innehållandes vaniljbottnar, jordgubbsmousse och nutellafluff. Mmm :)

 

» Hallongrottor - en riktig klassiker.

Hallongrottor går aldrig ur tiden - en riktig "oldie" bland småkakorna. Och så goda de är sedan! Varför inte variera lite och göra blåbärsgrottor eller citrongrottor? Det blir ett senare projekt, en sak i taget :)


 

» Småmaränger och pasteller.

Det är ju helt klart godare med hembakta maränger än färdigköpta, och dessutom får man möjligheten att piffa till dem lite som man vill. Vid mitt senaste marängbak droppade jag i blå hushållsfärg i hälften av smeten och röd hushållsfärg i resten. Spritsa ut i små klickar på en plåt, och skjuts in i ugnen - voíla! :)
 
 
Jag hade ingen ättika hemma, så det fick bli en variant utan det. Ättika tillsätts för att smeten ska bli stabilare, vilket innebär att man får finare form på marängerna än mina ovan ↑, men jag tyckte att de blev söta ändå. Små knappar liksom! :)